Blog

Update dekentjes

18-03-2016 17:10

Even een update op de dekentjesvoorraad. 
We hebben tot nu toe weer 5 grote dekens voor Zij-aan-zij.
22 ledikantdekentjes, waarvan er 15 mee gaan naar Moederenkindhuis 247 dv. volgende week woensdag en andere 7 verwerkt worden in babypakketten. 
We hebben 21 kinderwagendekentjes, waarvan 14 samen met een truitje/vestje ingepakt en aan het Babyhuis Dordrecht gegeven zijn door mij en Ria gisteren. 
We hebben nu nog 14 kinderwagendekentjes over, heel weinig truitjes/vestjes en ook heel weinig babyspeeltjes.
Grote dekens en ledikantdekentjes hebben we nog veel nodig voor Zij-aan-zij. Als er weer een paar bij zijn, maken we weer een afspraak voor een bezoek.

Doos na doos, pakketje na pakketje voor Koude Voetjes

15-03-2016 17:47

Er komt doos na doos, pakketje na pakketje binnen voor Koude Voetjes.  De vaste bezorger van PostNL weet het al. De buurtjes om me heen weten het ook als ik niet thuis bent.  De pakketjes worden met zorg geleverd en iedere keer is het weer feest als ik mag uitpakken.

Voor deze prachtige babyspulletjes en nog veel meer, hartelijk dank aan Corrie en haar handwerkgroepje voor de prachtige spullen!

Je kunt op www.alsikthuisben.blogspot.nl meer lezen over de handwerkgroep van Corrie en hun prachtige creaties!  Iedereen in de buurt van Sliedrecht is van harte welkom.

Granny's

09-03-2016 11:02

Ik ben bezig met de laatste deken in elkaar zetten.  Dan zijn de granny's op!  Wie helpt er mee?

Deze week

02-03-2016 16:49

We zijn momenteel met z'n alle bezig om dekens te maken voor de dakloze kinderen.  Dit door granny's te haken van 15 x 15, het liefst in effe vrolijke kleurtjes, of zelf hele dekens te haken of breien, maat 105 x 180 (meeste vraag) en 80 x 120.

Voor Subajo hebben ook nog veel zeediertjes te maken.  Patroontjes vind je onder 'projecten' en dan 'Subajo'.  Zeediertjes mag op knuffelformaat of een maatje voor sleutelhanger.

Dekentjes voor dakloze kinderen

26-02-2016 09:58

We zijn gisteren bij het Zij-aan-zij huis geweest en hebben al 12 grote dekens en 2 ledikant dekentjes uitgedeeld. Dit meiske mocht zelf haar dekentje uitkiezen. De verwachting is dat er maandelijks ongeveer een in-/uitstroom is van 5 kindjes.

 

Stichting Huize Verder

18-02-2016 11:13

Petra en ik hebben een bewogen dagje meegemaakt bij Stichting Huize Verder. Hier hebben 3 meisjes, die door hun familie op straat gezet zijn, een plekje gekregen. Hier worden ze niet alleen geholpen tijdens de zwangerschap en bevalling, maar ook om weer verder te kunnen en zelfstandig met hun kindje te wonen. We hebben gezellig samen met de meisjes in hun domein zitten kletsen. Een meisje vertelde ons hoe ze, zwanger, buiten de deur werd gezet door haar moeder en hoe ze nu, nadat haar kindje geboren is, toch haar kindje in contact brengt met haar oma, omdat het gewoon haar moeder is, ondanks alles. Ook vertelde mevrouw ons hoe God zorgt dat hen niks ontbreekt, dat bijv. een paar dagen geleden ze met het zwangere meisje besprak wat er nog nodig was, zij samen tot de conclusie kwamen dat ze nog een kinderwagen nodig had, het liefst blauw, en dat de volgende morgen een lieve dame aanklopte met een blauwe kinderwagen of zij die nog konden gebruiken. Wij geloven, samen met hen, dat God zegent degenen die kiest voor het leven.

Nieuwsbrief 2

15-02-2016 13:15

De nieuwsbrief is gepubliceerd!  Kijk onder nieuwsbrieven en lees al het laatste nieuws over het werk wat gedaan is en wordt voor onze goede doelen.

Dekentjes voor dakloze kinderen

09-02-2016 17:47

Wist u wel dat er alleen al in Rotterdam meer dan 50 kinderen zijn die geen eigen huis, kamer of bed hebben en samen met hun veelal alleenstaande moeder van onderdak tot onderdak zwerven.

Eindelijk goed nieuws voor ons project...  We gaan d.v. samen met het Leger des Heils een project op zetten om te zorgen dat deze kinderen in Rotterdam in ieder geval een eigen dekentje hebben, waaronder ze kunnen slapen, zich beschermend in kunnen wikkelen, ermee doen wat ze willen, helemaal van hen zelf.  Een dekentje die als een warme knuffel gegeven wordt van degenen die het met liefde en zorg maken.

We zijn heel blij dat we uiteindelijk een vertrouwd samenwerkingsverband hebben kunnen stichten.  Hierbij roep ik dan ook alle dames op die graag haken mee te helpen met leuke dekens voor kinderen, ongeveer 105 x 180cm en/of granny's van 15 x 15cm te maken om dit doel te steunen.

Met veel vrijwillige handen kunnen we misschien zelfs dit project uitbreiden naar de andere 2 locaties, nl. Dronten en Emmeloord.

Stichting Kinderen van de Voedselbank

05-02-2016 17:40

Ik ben weer gezellig bij Stichting Kinderen van de Voedselbank een bakkie wezen doen tegen betaling van 2 flinke dozen met spulletjes voor de kinderen.  Er is weer heel hard gewerkt door de vrijwilligers om dit mogelijk te maken.  Daarvoor hartelijk bedankt.

Makkelijk sparen voor materialen e.a. kosten ten behoeven van de projecten van Koude Voetjes

26-01-2016 10:05

https://socialcheckpoint.nl/KoudeVoetjes

Help aub mee!

Onderdelen 121 - 130 van 190
<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>