Blog

Nieuw lid

26-01-2015 10:57

Hartelijk welkom Elvira!  Elvira gaat wat slofjes haken.  Binnenkort kunnen we de eerste kraamkadootjes uitdelen.  Super bedankt aan alle vrijwilligers!

Nieuwe leden

22-01-2015 09:42

Hartelijk welkom Brigitte, Lilian en Hennie.  

Wat een leuke verscheidenheid aan handwerken brengen jullie mee.  Lapjes voor de dekentjes voor dakloze kinderen;  mutsjes voor de kraamkadootjes en vilte knuffeltjes voor de kraamkadootjes en misschien ook wel een voorschot op het 'project van 2015'.

Alle vrijwillilgers en belangstellenden kunnen nu ook mee praten en delen op de facebook groep 'Handwerken voor goed doel'.  Iedereen van harte welkom.

Nieuw lid

21-01-2015 09:55

Hartelijk welkom Gerie de Graaf!  Ik hoop dat met z'n allen een heleboel kinderen in Nederland blij kunnen maken.  Ook aan de andere leden:  Als jullie een leuk goed doel weten of mensen en bedrijven die ons willen sponsoren, mag je dit alsjeblieft melden.

Alweer een nieuw project

20-01-2015 14:19

Zolang er vrouwen onbedoeld zwanger raken staat Siriz klaar met ondersteuning en zorg en werken ze aan het voorkomen van onbedoelde zwangerschap door middel van preventie.

Siriz heeft lokale hulpposten in heel Nederland. Bij deze hulpposten kunnen onbedoeld zwangere vrouwen en/of andere betrokkenen terecht met vragen, voor advies en een luisterend oor. Vrouwen kunnen op verschillende momenten in hun leven te maken krijgen met een onbedoelde zwangerschap. Siriz helpt hen door te luisteren, mee te denken en hulp te bieden op bijvoorbeeld psychosociaal, praktisch of financieel vlak.

Voor de moeders die een hulppost hebben bezocht en een kindje hebben gekregen maken we een kraamcadeautje! Meld je alsjeblieft aan als vrijwilliger en help me om leuke cadeautjes  te haken of te breien voor deze baby’s. We hebben op korte termijn 84 cadeautjes nodig. Wie helpt er mee?

Nieuw project

19-01-2015 14:17

Beste handwerkers,  er kom een heeeeel er leuk project aan....  Ik mag helaas nog niks zeggen, maar een tipje van de sluier....  als je graag amigurumi's haakt, meld je dan snel aan als vrijwilliger.  Dan gaan we samen aan de slag voor het mooiste goede doel project van 2015! 

Vrijwilligers

19-01-2015 14:15

Welkom Magda en Janneke!  De eerste vrijwilligers die aangemeld hebben om mee te handwerken voor goede doelen.  Ik hoop dat heel veel vrijwillige dames volgen...  Meld je aan.

Een eigen dekentje voor een dakloos kind

12-01-2015 15:13

Ik heb een plan om voor kinderen die dakloos zijn samen met hun ouders dekentjes te maken.  Hiervoor heb ik heel veel gebreide en/of gehaakte lapjes en granny squares nodig.

Wie, of wie, heeft er restjes gehaakte/gebreide lapjes en/of wil er voor dit mooie doel een aantal maken met restjes wol?  

Stuur alsjeblieft naar mijn adres:  Elspeterweg 24c, 3888MV, Uddel.  Ik haak de lapjes aan elkaar tot een deken.  Ik plaats daarna een foto van de deken op de blog met een berichtje van of over de ontvanger.

Alvast heel hartelijk bedankt,   Anja van de  Walle

Kinderen ook dakloos

12-01-2015 15:12

Bianca, haar man Davy en hun drie kinderen vormen een van de talloze gezinnen die in de afgelopen jaren in de daklozenopvang terecht zijn gekomen. Om hoeveel gezinnen het exact gaat is vanwege ingewikkelde gezinssamenstellingen en gedateerde cijfers moeilijk te bepalen, maar wat wel zwart op wit staat is dat het aantal kinderen in de daklozenopvang sinds 2009 met een derde gegroeid is. Drieduizend kinderen zijn op dit moment dakloos. Dat zijn 128 volle basisschoolklassen. Minderjarigen maken ongeveer een vijfde deel uit van de totale Nederlandse daklozenpopulatie. Het doel van crisisopvang is om cliënten kortstondig brood, bad en bed te bieden, om ze vervolgens binnen een maand of drie door te plaatsen naar een zelfstandige woonsituatie.

Tienermoeders

08-01-2015 14:50

We hebben een eerste en heel leuk project binnen.  Voor Stichting Huize Verder mogen we een kraamkadootje maken voor tienermoeder en baby.  Ik hoop steeds op de blog te melden wanneer er een baby'tje geboren is met een foto van het kadootje dat wij sturen.  Wie helpt er mee leuke babykadootjes te maken?  Meld je aub aan.  Voor meer informatie over deze stichting, er staat een link naar hun website onder 'Links'.

Tienermoeders

07-01-2015 10:49

Hoe leuk zou het zijn om aan een tienermoeder en haar pasgebore baby een kraamcadeautje te sturen??   Ik heb namelijk zoveel respect voor tienermoeders die bewust kiezen om hun baby te houden, al houdt dat in dat zij hun toekomstdromen misschien moeten herzien om voor hun kleine te zorgen.  In de samenleving van vandaag is het zo eenvoudig om maar gewoon afstand te doen en 'vrolijk' verder te leven alsof eventueel onverantwoordelijk gedrag geen concequenties heeft.  Deze moeders, met respect voor het leven, wil ik graag in het zonnetje zetten.  Wie helpt mij mee een cadeautje te haken of breien?

Onderdelen 181 - 190 van 190
<< 15 | 16 | 17 | 18 | 19