Blog

Vrijwilligers dringend gevraagd!!

15-09-2015 14:01

Van alle handwerkende vrouwen in Nederland zijn er maar een paar handjes vol aan het werken voor behoeftige kinderen in Nederland.  Wij mensen in ons welvarend landje beseffen niet hoeveel armoede en nood er is in ons eigen land.  Vooral in de grote steden zijn de leefomstandigheden voor veel Nederlandse kinderen erg schreinend.  Koude Voetjes heeft heel veel vrijwiligers nodig om de nood onder onze eigen kinderen een beetje te kunnen lenigen.

Dames, meld u aub aan en haak of brei mee aan ons 'dekentjes voor dakloze kinderen' project.  De winter komt er aan!   We willen toch geen kind deze winter in de kou laten staan??

Help mee!!  Geef een Nederlands kindje een dekentje voor de winter!!

Babyhuis Dordrecht

04-09-2015 15:17

Petra schrijft:  "Hallo allemaal, ik ben vanmorgen namens Koude Voetjes naar het babyhuis in Dordrecht geweest. Wat is dat een mooi project om voor te werken. Ze zijn daar zo blij met onze knuffeltjes en vooral de poef die Marianne Temmermans-van Den Boogaart gehaakt had!! Ria (van het babyhuis) heeft de poef beetgepakt en niet meer los gelaten tot ik weg ging!! Ze zou er graag nog veel meer willen. alle maten, rond of vierkant alles is welkom. en dan heeft ze nog een speciaal verzoek! Wie wil er een schaapje haken?? Er is een moeder die heel graag een schaapje knuffel wil!! Wie maakt haar blij?? Dames bedankt voor alles wat jullie maken voor dit mooie doel. ga zo door!" heart-emoticon

Dekentjes voor Dakloze kinderen

03-09-2015 10:28

Mariet van het Leger des Heils in Amsterdam heeft gisteren weer een meisje blij kunnen maken met een dekentje.  Het meisje zei: "Wauw Mariet, wat lief van die mevrouwen. Wat mooi gemaakt! Zeg maar dat ze goede mensen zijn en ik zal goed voor het dekentje zorgen!" Vervolgens drukte ze het dicht tegen zich aan.  Namens Mariet en alle dakloze kinderen bedank ik de vrijwillige dames van Koude Voetjes voor jullie harde werk om dit mogelijk te kunnen maken.

Nog meer dekentjes voor dakloze kinderen

27-08-2015 10:18

Het is fijn dat er weer een aantal dekentjes naar Amsterdam kunnen voor de dakloze kinderen.  Mariet, van het Leger des Heils, hoop ze dit weekend weer mee te nemen.  Vooral nu we richting de herfst gaan is het belangrijk om zoveel mogelijk kinderen een dekentje te bezorgen voor de winterkou!

Stichting Babyhope

07-08-2015 11:33

"Stichting Baby Hope zamelt al meer dan 10 jaar de restanten van kraampakketten in. Anders zou dit in de kliko verdwijnen, maar nu worden er levens mee gered in onder andere Gambia, Tanzania, Polen, enz. De kraampakketten worden dus meegegeven aan de projecten en die zorgen dat de materialen op de goede plek terecht komen. Nu kunnen die projecten ook andere dingen gebruiken – bijvoorbeeld mutsjes en sokjes. Anja zag een artikel van mij in een plaatselijke krant en zij gaf aan dat ze nog een stapel mutsjes en sokjes over had. Die gaan dus naar Gambia. Daar staat een babyziekenhuis, waar de vrouwen gratis mogen bevallen. Zij komen daar (vaak) lopend naar toe, vele kilometers lopen ze met hun dikke buik. Dan moeten ze buiten op de bevalling wachten en na de bevalling mogen ze nog een paar uur blijven. Ze krijgen daar dus gratis medische hulp en als ze weggaan krijgen ze onder andere een setje kleding, een knuffeltje mee. Gambia klinkt als een warm land, maar ’s avond kan de temperatuur wel 20 graden zakken – dus deze mutsjes en sokjes zijn daar zeker welkom! Koude voetjes – namens de kids in Gambia – hartelijk dank! (Mathilde Krijgsheld, vrijwilliger bij Koude voetjes en bij Stichting Baby Hope)"

Als we voor onze projecten een overschot aan handwerk hebben, schenken we het graag aan andere goede doelen.  Er zijn veel goede doelen die de hulp van handwerkende dames kan gebruiken.  Koude Voetjes heeft maar een paar projecten van de duizenden.  We helpen graag ook andere projecten als het kan.

Stichting Subajo

03-08-2015 13:19

De eerste kerstster cadeautjes zijn af.  We hopen minimaal 60 kindjes tussen de 0 en 1 jaar blij te kunnen maken met deze leuke knuffeltjes.

Babyhuis Dordrecht

03-08-2015 13:03

Een derde tas vol met knuffeltjes en tutdoekjes staat klaar om naar het Babyhuis te gaan.  Dit project geeft heel veel voldoening, omdat we zoveel kleine kindjes iets extra's geven omdat zij, onder omstandighede, niet gewoon lekker bij papa en mama thuis kunnen zijn.

Het Babyhuis heeft behoefte aan een aantal leuke poefjes.   Ook zijn we bezig om babycocoons te maken, zodat de baby's lekker warm mee naar buiten kunnen voor een wandeling.

Gelre ziekenhuis

24-07-2015 13:13

Ik heb vanmorgen weer 25 zonstraalvriendjes voor de zieke kinderen in het Gelre ziekenhuis gebracht.  Vooral in de vakantie periode kunnen zieke kinderen wel en extra zonstraaltje gebruiken, toch?

Stichting Subajo

20-07-2015 15:56

Voor de arme kinderen in Nederland?
Bij armoede wordt al gauw aan kinderen in oorlogsgebieden of Afrika gedacht. In ons welvarende land leven tienduizenden, zo niet honderdduizenden kinderen en jongeren die het slecht hebben en vaak tussen wal en schip vallen. In deze folder leggen we kort uit wat er in Nederland zoal speelt en wat wij doen om zulke problemen te verlichten. Ook u kunt hieraan meewerken! 

In de kerstvakantie maken wij graag kinderen blij met een cadeautje. Een cadeautje krijgen met kerst is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend. Stichting Subajo wil deze kinderen steun door ze in de kerstvakantie speelgoed te schenken.

Koude Voetjes gaat meehelpen door voor de 0 - 1 jarige kinderen een knuffel te maken voor het project 'Kerstster".  Wie helpt er mee haken, breien, naaien, materialen en vulling sponsoren... etc.?

Kijk graag voor meer informatie op www.subajo.nl.

Dekentjes voor dakloze kinderen in Nederland

15-07-2015 19:55

Koude Voetjes wil graag ijverige haaksters/hakers uitnodigen om mee te haken aan dit gewelidige project.  Haak aub mee aan de vierkantjes.  15cm x 15cm, effe kleuren, patroonjes, alles mag.  Je mag de vierkantjes opsturen naar mij, Anja van de Walle, Elspeterweg 24c, 3888MV Uddel.  Ik maak van de ontvangen vierkantjes dekens voor o.a. het Leger des Heils, die er op hun beurt weer voor zorgt dat het bij de vele dakloze kinderen in Nederland komt.

Onderdelen 141 - 150 van 190
<< 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>