Blog

5 januari 2016

05-01-2016 12:02

We zijn vandaag precies 1 jaar!  2016 is mooi van start gegaan.  Tijdens de vakantie hebben 5 nieuwe vrijwilligers zich aangemeld - Sandra, Cobie, Simone, Irene en Tonnie - alvast bedankt voor jullie inzet.  We hebben ook wel 4 pakketten binnen gekregen met prachtig handwerk - mutsjes, poncho's, knuffeltjes en dekentjes en patrick zeesterren voor het Subajo project.  Dames heel erg bedankt.  Ik ben er nog niet aan toe gekomen om foto's ten nemen en individuele bedankjes te doen via facebook, maar doe dat wel zsm.

Ik wens alle vrijwilligers een gezegend 2016 en hoop dat we met z'n allen weer veel kinderen blij kunnen maken met wat ook al we doen!

Time-out

18-12-2015 12:28

Lieve vrijwilligers en belangstellende,

Ik neem even een time-out tot het einde van het jaar.   Ik wens iedereen een gezegende kerst en een voorspoedig 2016!

Ik hoop begin januari 2016 weer 110% beschikbaar te zijn voor onze goede doelen.  Heb je vragen of verzoeken, behandel ik die in januari zo snel mogelijk.

Een speciaal bedankje

11-12-2015 10:01

aan Maria van der Heide,

Hartelijk bedankt voor uw bijdragen!  16 prachtige kindertruitjes, waarmee we weer een paar moeders en kindjes blij kunnen maken.  Super!!

Subajo

24-11-2015 11:05

We hebben verleden week de 60 cadeautjes voor de Kerstster van Subajo afgeleverd.

We gaan nu aan het werk voor het volgende project:  Zeester 2016. Iedere zomervakantie organiseert Subajo een dagje uit voor de kinderen van verschillende hulpverleningsinstellingen.  Hierbij krijgen ze ook een leuk aandenken mee.  Koude Voetjes hoopt 250 a 300 Zeesterretjes te maken in de vorm van Patrick de zeester voor het zomeruitje van 2016.  Kleine Patrick sleutelhangers voor de schoolkinderen en wat grotere knuffels cq. kussentjes voor de kleinere kinderen.

Wie helpt er mee?  Het klinkt nog heel ver weg, maar we kunnen alle hulp gebruiken om deze hoeveelheid bijtijds af te krijgen!!  Het patroontje van Patrick zal ik zsm plaatsen op onze facebookpagina 'Handwerken voor goed doel...'.

  

Stichting Kinderen van de Voedselbank

18-11-2015 10:17

Stichting Kinderen van de voedselbank is een goed doel dat zich inzet tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland.
Afhankelijk zijn van de voedselbank kan komen door verschillende redenen bv; door ziekte of faillissement, of door ex-partners die verdwijnen en dus geen alimentatie betalen, hoe dan ook, kinderen belanden in deze situaties onschuldig en zijn altijd de dupe….
Deze organisatie deelt o.a kledingpakketten uit, organiseert dagjes uit naar pretparken etc zodat ook deze kinderen kind kunnen zijn. Plezier kunnen hebben en pronken in nieuwe kleding.
Voor de kinderen die op de basisschool zitten brengen zij een verjaardagsbox uit, hoe erg is het voor een kind wel niet, dat als deze jarig is zich liever ziek meld op school omdat er geen middelen zijn om te kunnen uitdelen, of om kinderen uit te nodigen voor de verjaardag. Met deze reden geeft de stichting een verjaardagbox uit met voldoende materiaal om te kunnen uit delen op school aan alle kinderen en de leraren, en voldoende materiaal om een leuke verjaardag mee te vieren, Uiteraard wordt deze box voorzien met een heel mooi cadeau voor de jarige zelf.

Koude Voetjes met handwerk aan deze stichting bijdragen:

-    Sokjes, mutsjes, speeltjes, etc. voor baby's

-    Trendy sjaals, mutsen, etc. voor kinderen tot 12 jaar.

-    Tractaties (sleutelhangers, bungels, etc)

-    Knuffels, speelgoed voor verjaardagen en andere evenementen.

Hiervoor en voor alle andere projecten kunnen we nog heel veel vrijwillige handwerkende dames gebruiken.  Steun deze goede doelen via Koude Voetjes en meld je aan!!!!

 

Kerstster project van Subajo

06-11-2015 13:53

We hebben voor dit project 60 knuffeltjes gemaakt voor minderbedeelde peuters.  Zo krijgen zij met de feestdagen in december ook iets extra's.

Stichting Bloesem Altena

04-11-2015 16:31

Bloesem is een thuis voor (zwangere) meiden met speciale aandacht voor tiener- en jonge moeders met hun kindje.  Stichting Bloesem creeerd  voor hen een veilige en prettige woonsituatie en wilt helpen weer grip te krijgen op situaties in het leven.

Koude Voetjes wilt graag d.m.v. een kraamcadeautje, dekentje en andere benodigheden ook aan deze moeders denken en hen met hun baby blij maken.  Deze moeders staan vaak erg alleen en kunnen wel een beetje extra steun en liefde gebruiken.  Ook voor dit doel gaan we weer met alle vrijwilligers aan de slag!

Afdeling Paaz, Tergooi ziekenhuis

29-10-2015 10:59

Lieve Hetty en patienten,

Weer een doos vol mutsjes, sokjes en knuffels!  Hartelijk bedankt voor al het mooi handwerk!  Hiermee kunnen we zeker weer een heleboel kinderen wat warmte geven deze winter.

Nieuwsbrief 1

15-10-2015 14:26

Lees de eerste nieuwsbrief van Koude Voetjes en ook de nieuwsbrief van Huize Verder...

Stichting Babyspullen

25-09-2015 11:57

1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede.  Stichting Babyspullen trekt zich het lot van deze kinderen aan en vindt dat ieder kind recht heeft op een goede start.  De stichting verstrekt gratis babystartpakketten aan (aanstaande) ouders.  Deze pakketten worden samengesteld uit gebruikte en nieuwe babyspullen die de stichting inzamelt en worden verspreid via hulpverleningsinstanties.  

Koude Voetjes wil aan deze stichting bijdragen met handgemaakte babyspulletjes, zoals mutsjes, sokjes, speeltjes, enz.  Wij vinden dat iedere baby voorzien moet zijn van de basisbehoeften om een goede start te kunnen maken in het leven.  Wie vind het leuk om mooie babyspulletjes te maken en wil het graag doneren aan dit goede doel?   Wij verwelkomen graag nieuwe vrijwilligers die willen meewerken aan onze projecten!

Onderdelen 131 - 140 van 190
<< 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>