Blog

Ria de Rijke schrijft:

14-02-2018 12:31
Hallo allemaal
Even mijn belevenissen delen van vorige week.
Allereerst heb ik met de kou dekens bij Stichting Ontmoeting afgegeven. Daar maakt Greet Meewis dekens voor, van granny's waar ze er maar een paar van hebt.  Het zijn de meest bonte dekens, maar de mensen zijn er erg blij mee, dat ze zich zo toch wat warm kunnen houden.  Ik heb daar 5 dekens afgeleverd.
 
Daarna ben ik naar het Zij aan Zij huis geweest waar ik 6 babypakketten en 6 troostdekens heb afgeleverd.  Eenpersoonsdekens, die krijgen de kinderen als ze daar binnenkomen voor opvang. En wat heel leuk is ze hebben hem echt op hun bed en zijn er heel blij mee dat ze iets helemaal voor hun eigen hebben. Dus vrolijke jongens en meisjes dekens eenpersoons zijn dus van harte welkom, want we zijn er helemaal doorheen. Het was fijn om te merken hoe blij iedereen er weer mee was.

 

Wensen van moederkindhuizen

09-02-2018 09:18

We hebben een paar verzoeken gehad van een aantal van onze moederkindhuizen.  Moederkindhuis Kien en Chavah hebben beide bokskleden nodig van 80cm x 1m.  Deze bokskleden moet dicht gehaakt/gebreid zijn en gevoerd met fleece.  Moederkindhuis 24/7 heeft om woondekens gevraagd voor de moeders om s avonds lekker warm onder te kunnen kruipen op de bank. Deze moeders hebben het zelf al moeilijk en het kost hun heel veel energie en inzet om te leren om zelf voor hun kinderen te zorgen.  Vandaar dat wij vinden dat ook zij wel wat extra verwend mogen worden met een mooie woondeken van ongeveer 120x180cm.  Wie wilt ons helpen om deze wensen van de moederkindhuizen te vervullen?

Stichting Kinderen van de Voedselbank

19-01-2018 17:17

Vandaag weer 7 dozen met kinderkleding (truien, mutsjen, sjaals, sokken, etc.) en 30 babypakketten bij Stichting Kinderen van de Voedselbank gebracht.

In overleg met de stichting hebben we besloten om ons qua kleding voorlopig te slechts te richting op baby artikelen.  Voor de winter gaan we een keer per jaar een project plannen voor winterpakketten met daarin een muts, sjaal, evt. handschoenen en trui/vest.  Alle andere kado-artikelen en ook knuffels kunnen door het hele jaar ingeleverd worden.

Projectinformatie

03-01-2018 14:26

Lieve vrijwilligers, ik wil eigenlijk dit jaar even stoppen met grotere kledingstukken en ons concentreren op babypakketten, eenpersoonsdekens en sierkussentjes. Alternatieve producten zoals sierraden, leuke versierde potjes e.d. is leuk om erbij te blijven doen voor stichting kinderen van de voedselbank. Ik heb helaas niet meer de ruimte of de tijd om een breed scala aan kinderkleding te verzamelen en vervolgens klaar te maken om uit te delen. Individuele projecten, zoals in het afgelopen jaar de poncho's voor Jemagerzijn, project voor Subajo en evt. projecten voor AZC's worden apart aangekondigd.
Concreet betekent dit dat we werken aan babykleertjes tot en met maatje 74, bijpassende sokjes en mutsjes, dekentjes van 80 x 120cm en 60 x 80cm en knuffeltjes voor de babypakketten. Verder granny's voor- en eenpersoonsdekens van 105/120 x 180cm en sierkussentjes (hoes wasbaar) van 45 x 45cm. Knuffels e.a. kado-artikelen zijn nog steeds welkom.

Fijne feestdagen

15-12-2017 12:39

Fier Friesland

20-11-2017 18:19

We zijn afgelopen vrijdag bij Fier Friesland geweest.  14 eenpersoonsdekens, 8 kussentjes en 4 babypakketten gebracht voor een moederenkind afdeling.  Verder hebben we kunnen brainstormen om ook voor andere afdelingen van deze organisatie te gaan werken.  We zijn in ieder geval daar vertrokken met een bestelling van 40 kussentjes voor meisjes die gevlucht zijn voor geweld.  Mooi he, dat we ook voor deze doelgroep wat kunnen betekenen!

COA Rotterdam

09-11-2017 08:44

Ria en ik zijn zaterdag, 4 november weer bij de COA in  Rotterdam geweest.  We hebben aan de meisjes van 8 t/m 17 jaar weer hesjes uitgedeeld.  Het was weer een groot succes.  Ongeveer 80 hesjes en nog een aantal beanies.  Wat was het weer leuk om de meisjes te zien snuffelen tussen alle verschillende kleuren en patroontjes.  Ook deze meiden willen graag iets moois!

Poncho's voor Jemagerzijn

19-10-2017 08:44

Een aantal vrijwilligers hebben zich weer enorm ingezet voor de pleegkinderen van Jemagerzijn!  Hier hangt een prachtige collectie poncho's waar de meiden van alle leeftijden weer uit mogen kiezen.  Iets heerlijk warms voor de komende winter!

Dierentuin knuffels

12-10-2017 16:59

Komende zaterdag gaat Subajo weer met bussenvol kinderen van de COA, Voedselbank, e.a. hulporganisaties naar Dierenrijk.  Na afloop van dit gezellige dagje krijgen ze weer leuke kadootjes mee naar huis, o.a. prachtige knuffels gemaakt door vrijwilligers van Koude Voetjes.  Wij wensen de vrijwilligers van Subajo, de kinderen en hun begeleiding heel veel plezier!  Ik heb alvast mooi weer besteld!

Nieuw project: Fier

19-09-2017 08:53

Afgelopen vrijdag samen met Mathilde en Greet bij Stichting Fier geweest om te overleggen of Koude Voetjes een bijdrage kan leveren.  We waren op een afdeling waar moeders met kinderen onderdak vinden die gevlucht zijn uit hun thuis vanwege onleefbare situaties.  Deze moeders en kinderen hebben veelal ernstige trauma's te verwerken.  Deze mensen hebben in principe niets wat zij hun eigendom kunnen noemen en hebben ook niet de middelen om zelf in basisbehoeften te voorzien.  Koude Voetjes gaat ook hier een steentje bijdragen in de vorm van:  Babypakketten, eenpersoonsdekens voor de kinderen en een leuke kussen voor de moeders.  Greet hoopt grotendeels zorg te dragen voor dit project.  Hiervoor heeft zij veel granny's van 15 x 15 of evt. 30 x 30cm nodig.  Het liefst granny's van een kleur en als het kan meerdere van dezelfde kleur.  We beginnen met dit project kleinschalig om te kijken hoe het gaat, maar het heeft de potentie om een groot project te kunnen worden.  Er is veel nood bij Stichting Fier.

Onderdelen 71 - 80 van 190
<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>