Blog

Een kijkje in de agenda van Koude Voetjes

12-09-2017 09:56

De afgelopen tijd is het weer loeidruk geweest!  Verzamelen, wassen en inpakken van 50 babypakketten voor Er is hulp!  En dan het leukste deel:  verleden week maandag gezellig met Ria de Rijke naar een bijeenkomst van Schreeuw om Leven geweest en daar ook gelijk de eerste 50 babypakketten overhandigd.  Ik ben ook gisteren weer met een volle auto bij Stichting Kinderen van de voedselbank geweest: 11 dozen met kleertjes en andere spulletjes en 30 babypakketten overhandigd.  Hier gaat ook weer veel werk aan vooraf.  Alle kleertjes en andere handwerk gaan eerst in de wasmachine, dan worden de kleertjes allemaal van een maatlabeltje voorzien en vervolgens netjes ingepakt.  De babyspulletjes worden gesorteerd en vervolgens verwerkt in passende babypakketten.  En dan komt altijd weer het leukste deel, de reden waarom wij dit allemaal doen, wegbrengen naar de hulporganisaties die het uitdelen aan heel veel blije kinderen! 

Tussendoor brengen/halen we ook materialen en handwerk bij verschillende vrijwilligers!  Ria en ik zijn verleden week maandag ook bij De Wolclub in Wilp een koppie koffie wezen drinken, een hoop acryl/wol gebracht en natuurlijk weer een aantal dozen met handwerk mee terug gekregen.  Smiddags gezellig bij Greet langs met een doos granny's en handwerk dat nog wat afwerking nodig heeft, en ook bij haar weer een doos met dekentjes mee terug.  Zo blijft het doorgaande stroom van dozen in en uit hier bij huize van de Walle.  

Met dank aan ruim 400 vrijwilligers!

Nieuwsbrief 7

19-08-2017 10:33

De tweede nieuwsbrief van dit jaar is gepubliceerd.  Kijk onder het kopje 'nieuwsbrieven' en lees alles over het wel en wee van Koude Voetjes in het afgelopen half jaar en vind ook meer informatie over de nog lopende projecten voor de komende maanden.  Veel lees plezier!

Zomervakantie!

28-07-2017 16:02

Ik ga er even 2 weken tussenuit!  Ik wil graag alle vrijwilligers, hulporganisaties en belangstellenden hartelijk bedanken voor al het werk in het afgelopen half jaar.  Koude Voetjes groeit enorm en we hebben weer heel veel kinderen blij kunnen maken met alles wat er gemaakt is door ruim 400 vrijwilligers.  

Ik wens jullie een hele fijne zomervakantie!

Hulporganisaties gezocht!

24-07-2017 10:54

Lieve vrijwilligers, ik zou graag na de vakantie nog een aantal goede doelen toevoegen aan Koude Voetjes. Willen jullie allemaal aub bij jullie in de buurt kijken/luisteren/informeren voor evt. hulpinstanties die ons hulp nodig hebben?

 

Twee hartverwarmende projecten

17-07-2017 12:50

Het is weer heerlijk zomervakantie!  Heel veel tijd dus om lekker buiten in het zonnetje te handwerken.  De activiteiten van Koude Voetjes staan nooit stil!  We hebben weer een verzoek gehad van Stichting Schreeuw om Leven om voor half september 50 neutrale kleur babypakketten te leveren.  Een hele klus met een groot tekort aan neutrale kleur ledikantdekentjes (80 x 120cm), maar we houden de moed erin.  In de afgelopen twee en een half jaar hebben we nog nooit aan een vraag niet kunnen voldoen, dus ook deze keer gaat het lukken met ruim 400 fijne vrijwilligers!

Dv. 14 october hopen we weer samen met Subajo een mooi dagje te maken voor kinderen van diverse hulporganisaties.  Koude Voetjes mag 100 dierentuin knuffels aanleveren voor de kinderen t/m 4 jaar.  Ook hiervoor kunnen we nog veel hulp gebruiken!

De Wolclub in Twello

10-07-2017 17:04

Ik ben vanmorgen gezellig op de koffie geweest bij de Wolclub in Twello.  Wat een gezellige club is dit en wat een enthousiasme om leuke dingen te maken voor de projecten van Koude Voetjes.  De dames hebben steeds weer nieuwe idees en zetten dit dan ook daadwerklijk weer om in prachtige kledingstukjes voor o.a. de kinderen van de voedselbank.  Ik heb genoten!  Mensen die in de buurt wonen van Wilp en Twello omgeving:  bij de Wolclub van de Ontmoeting is het heel gezellig, maar ook creatief en zeker productief!  Iedereen is welkom om mee te doen om de maandagmorgen.

COA Tienerproject

10-07-2017 17:01

We zijn afgelopen zaterdag weer bij het AZC in Rotterdam geweest om hesjes en beanies uit te delen aan de 12 - 18 jarige vluchtelingen die daar verblijven.  De uitdeelactie was weer een groot succes, maar de enthousiasme waarmee de vrijwilligers dit project aangepakt hebben was zo groot, dat we nog ruim voldoende hesjes en beanies over hebben om na de vakantie dv. nogmaals een uitdeelmiddag kunnen organizeren.  Aan alle vrijwilligers die aan dit project meegewerkt hebben, hartelijk bedankt voor jullie enthousiasme en inzet,  ook voor deze mensen.

Subajo daagje uit!

28-06-2017 17:49

Subajo hoop weer een daagje uit te gaan met de kinderen van verschillende hulporganisaties!  Ter afloop van dit evenement krijgen alle kinderen een kleine attentie mee naar huis.  Voor de jongste kinderen t/m 4 jaar mag Koude Voetjes weer wat maken.  Dit jaar maken we 100 dierentuin knuffels, maatje 10 - 15 cm. groot.  Dit mogen ook lappenpopdiertjes zijn.

Wil je graag meewerken aan dit project, meld dit dan even op onze facebookpagina of hier op de site, of stuur ons een mailtje naar stichtingkoudevoetjes@gmail.com.

Ik hoop dat weer veel enthousiaste vrijwilligers aan dit project mee werken.

COA Tienerproject

28-06-2017 17:47

Beste vrijwilligers,

Het COA Tienerproject:  Hesjes en beanies voor jongens en meisjes tussen de 12 en 18, is afgelopen  We hopen dv. zaterdag, 8 juli de spullen te gaan uitdelen in Rotterdam.  Wil iedereen aub zsm de hesjes en beanies naar Ria of mij (Anja) sturen, zodat het ook echt meekan voor dit mooie doel?

Alvast heel erg bedankt voor jullie inzet!

Nieuwtjes

17-05-2017 11:46

Na een periode met persoonlijke zorgen binnen mijn familie, ben ik de draad weer aan het oppakken.  

Er beginnen al een paar leuke hesjes en beanies voor het COA Tienerproject binnen te druppelen, maar helaas nog lang niet genoeg.  We proberen nog even de deadline van 24 juni te halen.   Het zou fijn zijn als iedereen even doorgeeft hoeveel hesjes en beanies er al gemaakt zijn.  Voor degenen die niet op facebook mee praten, kun je dit gewoon op hier op de website doorgeven.

We kampen momenteel een beetje met een tekort aan ledikantdekentjes van 80 x 120cm.  Om voldoende babypakketten te kunnen maken voor al onze goede doelen zijn deze onmisbaar.  We proberen de kleuren een beetje neutraal te houden i.v.m. het uitdelen van een babypakket aan aanstaande moeders die vaak nog niet weten of zij een meisje of jongentje verwachten.  Als je wol gaat kopen graag rekening houden met wat kleurtjes in  zacht geel, mint, lila, wit en zo. Andere dekentjes van wol die we overal gratis krijgen blijven natuurlijk welkom.

Ik wens iedereen veel haak, brei en handwerkplezier in de komende zomermaanden!

Onderdelen 81 - 90 van 190
<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>