Handwerk tips

Maat voor babykleding?

(Graag slechts maken t/m maat 80)

Maat voor sokjes/schoentjes?

Maat voor sjaal en/of muts?

Ter indicatie: 
- Babysjaal: 70 cm / 80 cm lang 
- Kleuter/Kinder sjaal: 100 cm lang of langer
- Voor alle maten, sjaals minimaal 20cm breedt
- Muts:

 

Naald / steken verhouding?

Maak altijd een proeflapje, vooral als je een patroon voor het eerst maakt.  Het klinkt als extra werk, maar scheelt echt.  Het voorkomt gewoon dat je je werk later alsnog moet uithalen of in de prullenbak mikken...  Is zonde van je materiaal en tijd.

Brei- en haaksteken horen goed aan te sluiten zonder gaatjes, maar ook niet te strak dat het hard en stijf aanvoelt.

Minderen bij haakwerk?

Als je in je haakwerk moet minderen door bijv. 1v. in de volgende 2v., is het het beste om alleen de naald door de voorste lussen te halen en dan ook de nieuwe steek iets strakker te haken dan normaal.  Hierdoor heb je minder last van gaatjes bij de minderingen.

Waar vind ik mooie en goede patronen?

Ik kijk altijd eerst op www.garnstudio.com.  De grote variatie aan patronen van Drops zijn nagenoeg foutloos, doorgaans eenvoudig te volgen en leveren super resultaat!

Welk garen gebruiken?

Je mag alle garens gebruiken.  Let hierbij we erop dat het geen kriebelgaren is, maar wel lekker zacht voor kinderhuidjes.  Wij vinden zelf de garens van de Zeeman, Action en Wibra heel fijn.  

Knuffels: veiligheid voor baby's?

Vulling mag niet zichtbaar zijn ivm het eruit peuteren.  Oogjes ed. moet erop genaaid zijn en/of gebruik maken van speciale veiligheidsoogjes.