Uitdelen, uitdelen, ...

21-08-2020 17:56

Uitdelen is het leukste wat er is in een vrijwilligers organisatie!  Ik ben de bevoorrechte persoon die alle, prachtige gemaakte, handwerk om mag zetten in babypakketten en deze mag gaan uitdelen.

Deze week hebben we weer 60 babypakketten naar de Kraambank in Heerenveen gebracht.  Daar trof ik een papa en mama aan waarvan hun kleine dochtertje premature in het ziekenhuis lag.  Zij hadden nog helemaal niet voor hun kleine meid.  Ze verlieten de Kraambank, blij, met een kinderwagen, badje, kleertjes, enz. - alles wat ze maar nodig hebben om hun meisje te verzorgen. Ouders zoals deze papa en mama mogen ook een babypakket uitzoeken voor hun kindje als een extra cadeautje.

We zijn ook voor een heel andere doelgroep op pad geweest, nl. mama's en meisjes die, met of zonder kinderen, gevlucht zijn voor geweld.  Te denken hieraan valt, bijv. geweld in het gezin, loverboys - alle soorten geweld binnen wat de veilige thuisomgeving moet zijn voor deze dames.  Voor hen hebben wij knuffelkussens, dekens en voor de zwangere mama's babypakketten voor hun kindjes.   Misschien hebben deze vrouwen financieel geen gebrek, maar aan een blijk van liefde zeker wel.  Daarom vinden wij het ook zo belangrijkk om er voor deze doelgroep te zijn.

De vrijwilligers van Koude Voetjes maken met liefde prachtige spulletjes voor dit soort doelgroepen.  Ons doel is om zoveel mogelijk mensen blij te maken met een cadeautje, een blijkje van liefde, een steuntje in de rug, zeggen 'ook jij mag er zijn'!

Laat ons aub via het aanvraagformuliertje weten, als u van mensen weet die wel een steuntje in de rug kan gebruiken.  Ik behandel alle aanvragen, zo nodig anoniem en bescherm uw privacy, alsof het om mijn eigen privacy gaat.  Zorgorganisaties zowel als individuele mensen mogen een aanvraag indienen.  Veel kunnen wij niet bijdragen - het gaat erom iets te doen voor ons medemens, en dat doen wij bij Koude Voetjes, met zijn allen met liefde!