Blog

Al weer een jaar voorbij!

19-12-2018 10:17

Wat is het jaar 2018 snel voorbij gevlogen!  Een jaar met veel hoogtepunten, maar ook een jaar waarin vrijwilligerswerk niet altijd de waardering kreeg die het verdient.  Zo heb ik onze band met Stichting Kinderen van de Voedselbank moeten verbreken, omdat de liefde en enthousiasme waarmee onze vrijwilligers zich inzetten tenminste beloont mag worden met een simpel woordje - bedankt.

We hebben ook prachtige momenten mee gemaakt.  Vluchtelingenwerk Ermelo heeft bijv. een uitdeelmiddag gehouden met winterkleding gisteren.  

Verder hebben wij natuurlijk letterlijk honderden babypakketten uit mogen delen om baby's welkom te heten en tientallen dekens en kussens uit mogen delen aan moeders en kinderen die een blijk van "Jij mag er ook zijn!" zo nodig hebben.  Wat is het mooi om zo een steentje bij te mogen dragen om de steeds toenemende armoede in Nederland iets te verzachten!

Ook komend jaar hopen we hiermee door te gaan!   Voorlopige gaan we geen nieuwe kortlopende projecten initieren, maar onze focus houden op babypakketten en dekens voor de reeds bestaande projecten.  

Ik wil alle vrijwilligers die zich met zoveel enthousiasme ingezet hebben voor Koude Voetjes hartelijk bedanken en wens julle gezegende kerstdagen en een fijne en gezellige jaarwisseling!

Moeders en kinderen bij Zij aan Zij

08-12-2018 10:23

Ria is gisteren weer bij Zij aan Zij in Rotterdam geweest.  Daar heeft zij weer 10 eenpersoonsdekens en winterpakketjes voor alle kinderen gebracht.  Daarnaast ook 10 babypakketten voor aanstaande moeders.  Wat mooi om te zien dat een moeder blij een babypakket uitkiest en het aan haar hart drukt!

Vluchtelingenwerk

04-12-2018 09:56

Jonge vrouw, 20 jaar, zwanger, met een verblijfsvergunning alleen in Nederland.  Met een lening van de gemeente heeft zij haar huisje een beetje kunnen inrichten.  Maandelijks betaald zij samen met huur, premies, e.a. ook deze lening terug.  Dan houdt zij voor haar en haar kindje ongeveer €20 euro per week over.  Zij mag nog niet zelf werken.  Om haar uitkering te "verdienen" moet zij naar school voor taalcursus en inburgering.  Vluchtelingen krijgen alles?  Vluchtelingen mogen alles?  Ik dacht het niet.  Er wordt heel veel van vluchtelingen verwacht en zij hebben daar onze hulp bij nodig!  Dit vertelde het intens blije gezichtje van deze vrouw mij, toen zij voor ons haar voordeur open deedt en ik een babypakket aan haar overhandigde.

Een nieuwe handwerkclubje!

03-12-2018 09:04

Welkom dames uit Zoetermeer!

Moederkindhuis 24/7 in Groesbeek

28-11-2018 17:17

Samen met Martha koffie wezen drinken bij het Moederkindhuis 24/7.  We waren de auto nog aan het uitladen, toen konden we de enthousiaste gilletjes buiten al horen.  Geweldig!  Alle dekens, box-kleden, babypakketten werden weer uitgebreid bewonderd. Wat een blijdschap weer en wat een fijn gevoel dat ons handwerk zo gewaardeerd wordt.  Lieve vrijwilligers, hartelijk bedankt!

Dekentjes

27-11-2018 16:23

Greet, Martha en ik zijn vandaag bezig geweest om wiegedekentjes/capes en ledikantdekentjes bij elkaar te passen.  Nu zijn de ledikantdekens allemaal op, maar ik heb nog zakkenvol wiegedekentjes staan.   Wij zijn nu bezig om stapje voor stapje bijpassende ledikantdekentjes te maken.

Daarom wil ik voorlopig, tot nadere kennisgeving, een stop op babycapes (wiegedekentjes) plaatsen.  Indien u nu gaat beginnen aan een nieuw dekentje voor Koude Voetjes maak het dan aub 80 x 120cm - ledikantdekentje.  Een setje van beide, ledikantdekentje en babycape (80x80cm), blijven welkom.

Verder nog een tip:  Een rand (hoe eenvoudig ook) als afwerking om een gemaakt dekentje, maakt het net iets meer af.

Moederkindhuis Damaris

21-11-2018 17:17

Zojuist weer even een ritje naar moederkindhuis Damaris in Ermelo.  Lekker dichtbij, dus kan het gewoon even tussendoor.  Voor de moeders hebben wij op aanvraag omslagdoeken gebracht en daarnaast ook vier babypakketten.

Ik kreeg gelijk ook contactgegevens mee van een medewerkster bij vluchtelingenwerk, die vandaag vertelde van een vrouwtje uit Soedan die zwanger is, maar helemaal niets heeft voor haar kindje.  Hier ga ik natuurlijk meteen nog even achterheen.

Deze moeder uit Soedan en andere moeders bij Vluchtelingenwerk Ermelo mogen wij gaan blij maken met onze babypakketten.  Zodra ik organisatorisch alle afspraken op een rijtje heb, voeg ik ook dit mooie doel toe aan onze projecten.

Reorganisatie Koude Voetjes

14-11-2018 17:55
Beste leden van Koude Voetjes,
 
Naar aanleiding van wat verwarring en enorme groei, heb ik vandaag een aantal praktische wijzigingen doorgevoerd.
 
Aller eerste heb ik onze tweede facebookpagina afgesloten.
 
De bedoeling is nu als volgt: de facebookgroep is in het vervolg bedoeld voor het delen van patroontjes, handwerktips, enz.  De website, www. koude-voetjes.nl is volledig ingericht als informatieplatform voor Koude Voetjes. Dat wil zeggen dat alle informatie, berichten, nieuwtjes, foto's vanuit de organisatie op de website gepubliceerd zullen worden. Ook de foto's met bedankjes van het ingestuurde handwerk worden hier geplaatst.
 
Hierbij heb ik een verzoek: Om mijn werk iets te verlichten, wilt u, indien mogelijk, zelf foto's maken van uw handwerk en deze plaatsen op de facebookgroep of mailen naar stichtingkoudevoetjes@gmail.com.  Dan kan ik de foto's opslaan en deze toevoegen bij het "bedankje aan vrijwilligers" op de site.
 
Wij blijven natuurlijk graag uw vragen ook op de facebookpagina beantwoorden en meepraten over al het leuks dat onze hobby biedt.
 
Heeft u vragen en/of op-/aanmerkingen, dan kunt u deze indienen via het vragenhoekje of per email aan stichtingkoudevoetjes@gmail.com. 
Het kan even duren voordat u een bericht ontvangt echter doe ik het wel.

 

DHL komt langs...

14-11-2018 11:37

Gisteren hebben we een heel erg leuke, gezellige maar vooral productieve Koude Voetjes dag gehad.  Samen met Ria, Nelleke, Greet, Martha, Suzie, Nicoline en Ans hebben we 30 dozen gevuld met babypakketten en winterpakketten voor Stichting Kinderen van de Voedselbank.  Dit is allemaal mogelijk gemaakt door al onze trouwe vrijwilligers die zich met hun handwerk inzetten voor de kinderen van Nederland.  Iedereen hartelijk bedankt!

Koude Voetjes dag

07-11-2018 16:54

Komende dinsdag, 13 november, dv. de 2 maandelijkse Koude Voetjes dag in Uddel. Starten: tussen 10:00/10:30, Meenemen: Jezelf en een dosis zin en energie. Eten en drinken wordt verzorgd. Meld je nog even aan, hier op de website of via de mail. Totziens tot dinsdag!

Onderdelen 41 - 50 van 190
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>