Blog

Maart 2015

02-03-2015 11:44

Ik wil graag Maart 2015 afkondigen als de maand van de "dekentjes voor dakloze kinderen".  Wie doet er mee?   We gaan zoveel mogelijk granny's van 15 x 15 cm haken om zoveel mogelijk kinderen blij te maken.  Wie wil dat nou niet??  Een kind een eigen dekentje geven, omdat hij/zij met de ouders geen huis meer hebben, geen spulletjes, iedere dag ergens onderdak moet zoeken en eten moet zoeken!  

Meld je aub aan en haak mee!

Verzamelpunt voor de granny's is Uddel, Elspeterweg 24c, 3888MV.

Nogmaals een oproep voor granny's e.a.

26-02-2015 14:18

Nu ik toch bezig ben wil ik graag weer een oproep doen voor babyspulletjes, maar ook graag voor granny's (15 x 15 cm).  We blijven natuurlijk voor Siriz en Huize Verder kadootjes aanvullen.  Ik hoop volgende week weer aan de slag te gaan met Het Vergeten Kind en brieven schrijven voor donaties en korting voor verzending.

Ik wil ook graag het dekenproject voor dakloze kinderen meer leven inblazen.  Als iemand granny's heeft, graag aan mij sturen.

Ik wens iedereen alvast een heel fijn handwerk weekend en tot de volgende blog.

Groetjes Anja

Rugzakjes maken voor Siriz

26-02-2015 14:13

Petra en ik hebben gisteren een hele hoop rugzakjes gemaakt als verpakking van de kadootjes voor Siriz.  Zie de Fotogalerij voor een collage.  Dit samen met de mooie kadootjes en de kaartjes vormt een uniek kadootje voor dit goede doel.  Hierbij wil ik ook vragen of jullie lapjes willen sparen van minimaal de grootte van een A4'tje.  Daarmee kunnen we steeds weer nieuwe rugzakjes maken.  Ook lint van minimaal 1m is van harte welkom.

Kaartjes maken

23-02-2015 22:06

Dochter Lobke en vriendin Nathalie aan het kaartjes maken voor bij de kadootjes.  Alvast hartelijk bedankt dames!!!

Babytjes geboren

23-02-2015 22:04

Baby Jalil is op 14 februarie geboren en baby Rayan op 20 februarie in Huize Verder.  Van harte gefeliciteerd.  Ik heb namens Koude Voetjes aan baby Jalil de schoentjes gestuurd en aan baby Rayan een leuk mutsje.  Nieuwsbrief 33 is binnenkort te lezen op www.stichtinghuizeverder.nl. Ga gerust kijken naar de foto's van de baby's en lees meer over de stichting waarvoor Koude-voetjes ook werkt.

Aan alle vrijwilligers die bijgedragen hebben, hartelijk bedankt!

Mutsjes

16-02-2015 15:36

Hartelijk dank aan Annie voor de prachtige mutsjes - wel 20 in totaal.

Donatie

16-02-2015 15:31

Heel erg bedankt aan Froukje voor deze grote donatie acriel.  Ik heb dit zaterdag bij haar opgehaald.  Vrijwilligers die acriel kunnen gebruiken voor ons project, laat even weten op "Handwerken voor goed doel", dan regelen we het daar verder.

Welkom Patricia, Ellen, Janny en Winnifred

09-02-2015 11:50

Welkom aan vier nieuwe vrijwilligers.  We hebben nu al zo'n grote groep vrijwilligers, dat ik het nu aandurf om nieuwe hulporganisaties te zoeken. Ik heb een mail gestuurd aan Het Vergeten Kind.  We wachten op antwoord.  We krijgen ook een donatie van materialen binnen - laat ik zien op "haken voor goed doel" zodra ik het heb.  Ik ga nu ook op zoek naar meerdere sponsoren.   Dus als jullie materialen nodig hebben, laat even weten wat en probeer ik het via sponsoren binnen te halen.  Ik ga ook kijken of we een postsponsor kunnen krijgen, zodat we gratis de spulletjes over en weer kunnen versturen.  Ik meld me zo spoedig mogelijk weer met nieuws.

Progressie

05-02-2015 11:16

Aller eerst.  Welkom aan ons nieuwe vrijwilligster, Annie!  Met alle kadootjes die ik nu hier in huis heb, zijn we al over de helft met inzamelen voor Siriz.  Bedankt, Hennie, voor 20 leuke babymutsjes!  Zelf ben ik nu aan het experimenteren met een Layla popje en nog knuffeldoekjes aan het maken.  Bij Brigitte staan er ook weer super leuke beertjes klaar.  We zijn goed bezig!  Ik hoop gauw wat van de andere vrijwilligers te horen.  Petra gaat leuke tasjes naaien waar we de kadootjes in kunnen doen en die dan natuurlijk weer door de moeders gebruikt kan worden.  Foto's van alle leuke artikelen volgen.  Hou de blog in de gaten en vergeet niet om mee te kletsen op de facebook pagina "Handwerken voor goed doel".

Groetjes, tot de volgende keer...

Lieve vrijwilligers

28-01-2015 10:56

Wow, Koude-voetjes is nog geen maand van start, en we staan al op 3 goede doelen en 10 vrijwilligsters!  Iedereen die meewerkt en meedenkt, super bedankt!  Ook nog welkom aan Christine, Marianne, Riki en Rina.

Ik vertel even wat er zoal gebeurt:  Magda Breurs is een eigen groep met vrijwilligers aan het organiseren in Rotterdam.   Rina is niet zelf een haakster/breister, maar wil graag wol doneren, dus als er iemand wol en zo nodig heeft, meld dat even op de facebookgroep "Handwerken voor goed doel". Er wordt al druk gehaakt en gebreid en wat nog al meer aan babyslofjes, -vestjes en -knuffeltjes, enz. voor kraamkadootjes en niet te vergeten ook lapjes voor de dekentjes voor dakloze kinderen.

Over niet al te lange tijd kunnen we de eerste levering doen voor ons project met Siriz:  64 kraamkadootjes.  Dit is slechts het begin, daarna blijven we natuurlijk de kadootjes steeds aanvulen.

Van Huize Verder krijgen we bericht als er een babytje geboren is en kunnen we uit voorraad een kraamkadootje sturen.

We wachten nog in spanning op ons nieuwste project:  de amigurumi diertjes...

Ik ben nog druk op zoek naar sponsoren die ons kostedekkend kunnen helpen.  Iemand ideeen hierover?

Onderdelen 171 - 180 van 190
<< 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>