Blog

Het Babyhuis

21-04-2015 18:01

Deze cadeautjes gaan morgen op reis naar Het Babyhuis in Dordrecht...

Dekentje

21-04-2015 11:10

Het derde dekentje voor de dakloze kinderen is af.  En de granny's stromen nog binnen.  Bedankt aan iedereen die meewerkt aan de diverse projecten!

Nog meer knuffels

17-04-2015 12:05

Met al deze leuke knuffeltjes hopen we een aantal kindjes blij te maken in Het Babyhuis Dordrecht volgende week.  Blijf ons volgen.  Volgende week hoor je meer van deze actie.

Knuffels

13-04-2015 18:51

Er zijn weer een heel aantal leuke knuffeltjes gemaakt door de vrijwilligers.

Nieuw project !!!!!

02-04-2015 09:36

Het Babyhuis Dordrecht.

"Het Babyhuis biedt baby’s zo langs als nodig is, een veilig, warm en liefdevol thuis. Het Babyhuis geeft hiermee ouders, die geen andere uitweg zien dan de zorg voor hun baby over te dragen, de ruimte om zo veel mogelijk betrokken te zijn bij de verzorging en opvoeding van hun baby en zelf tot rust te komen. De pijlers in het huis zijn gericht op herstel van de band tussen biologische ouders en kind."  Lees meer hierover op hun website - adres onder 'links'.

Voor deze baby's wilt Koude-voetjes graag een cadeautje, in de vorm van een knuffeltje of tutdoekje, verpakt in een rugzakje, maken om een liefdevol vriendje te geven in de tijd dat hun ouders er niet voor hen kan zijn.  Wie helpt er mee zoveel mogelijk leuke vriendjes te maken voor deze baby's?

Cadeautjes voor Siriz baby's

02-04-2015 09:28

Marianne en ik zijn maandag, 23 maart bij Siriz geweest.  We  hebben deze cadeautjes (sokjes, mutsjes, tutdoekjes, knuffeltjes) verpakt in zelfgemaakte (door Petra) rugzakjes aan de manager, Mevr. de Groot en ons contactpersoon, Miranda, overhandigd.  Zij waren blij verrast met de leuke en creatieve cadeautjes en er dus natuurlijk heel blij mee.  Deze cadeautjes worden nu verdeeld over de 16 locaties van Siriz, waarna de maatschappelijk werkers deze cadeautjes uitdelen als kraamcadeautje.  Een heel erg geslaagd bezoek aan Siriz, en we gaan vooral door met het maken van nog meer cadeatjes voor deze baby's.  Met moeders die er, ontdanks haar omstandigheden voor kiezen om hun baby te behouden, willen wij graag feliciteren met de wonder van het geboren kindje.

Nieuwtjes van deze week

20-03-2015 18:12

Hallo beste handwerkvrienden,

We hebben weer een drukke week achter de rug.  We zijn aan het werk voor de 'dakloze kinderen' - dekentjes.  Er zijn totaal 2 ledikant dekentjes en 2 enkelbeddekentjes in de maak.  Als iemand soms weet van arme  en behoeftige kinderen en/of stichtingen, horen wij het graag.  Koude-voetjes wil graag een glimlachje en zonnestraaltje bieden waar het kan.

Ook zijn we druk bezig met zonstraalvriendjes maken voor Gelre ziekenhuis.  Ik wil graag zoveel mogelijk knuffeltjes afleveren, 2 april.  Wie helpt er mee?  Zijn er nog meer ziekenhuizen waar wij voor kinderen zonstraalvriendjes kunnen maken?  Ik hoor graag van u.

Maandag hopen Marianne en ik de 64 babykadootjes bij Siriz te brengen.  Er staan 2 volle dozen klaar.  Een grote mijlpaal voor Koude-voetjes.

Wij hebben veel vrijwilligers en donaties nodig om meer en meer kinderen een glimlachje op hun gezicht te bezorgen.   Wie helpt er mee!!!

Groetjes, Anja

Zonstraalvriendjes

13-03-2015 10:52

Gelre ziekenhuis in Apeldoorn verwelkomt ons idee om knuffeltjes te maken voor kinderen die voor korte of langere periode in het ziekenhuis moeten verblijven.  Vooral nu met het mooie weer, kan ieder ziek kindje wel een vrolijk vriendje gebruiken.  Help aub mee om dit project mogelijk te maken.  Initieel verzamelen we ongeveer 15 a 20 knuffeltjes, (te versturen naar Elspeterweg 24c, 3888MV Uddel) die we dan in een keer bij het ziekenhuis brengen, waarna we dan regelmatig aanvullen. Dit project heeft een mogelijke uitbreiding naar Gelre Zutphen.

Alvast bedankt voor jullie steun en harde werk!

Groetjes, Anja

Granny's

11-03-2015 18:56

Zoals je gelezen hebt, zijn we begin maart met de Dekentjes voor dakloze kinderen project begonnen.  Het ethousiasme is groot.  Ik schat dat we ongeveer zo'n 100 granny's met elkaar gemaakt hebben tot dusver.

Maar...  reken uit!   Voor iedere deken hebben we ongeveer 77 granny's nodig!  Dus lieve handwerkers meld je aan!!!  We kunnen nog heel veel hulp gebruiken om voor de goede doelen van Koude-voetjes te werken.

Onderstaand vind je een formuliertje:  vul die in en ik reageer op zijn laatst de volgende dag op je aanmelding.

Dekentjes

04-03-2015 13:18

Allereerst Marianne hartelijk bedankt voor alle babykadootjes.  Kijk op de Fotogalerij na alle leuke tutdoekjes, knuffeltjes en heel veel schoentjes.

Marianne heeft ook een aantal voorbeelden gemaakt van granny's  Zoals je kunt zien,   alles mag.  Degenen die de vierkantjes aan elkaar gaan haken, maken er dan gelijk een passend en leuk geheel van.  De granny's moeten wel 15 x 15 zijn als je ze los opstuurt.  Als je van plan bent om zelf een dekentje/s in zijn geheel te maken, is je vrijheid onbeperkt.  Wij proberen de dekentjes minimaal 1.20 x 90 cm te maken.

Onderdelen 161 - 170 van 190
<< 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>