Blog

Moederkindhuis 24/7

21-04-2020 10:01

Tijdens Coronatijd gebeurt er gelukkig ook nog wel wat.  Ik ben pas samen met mijn man mij het Moederkindhuis 24/7 in Groesbeek geweest om een heleboel spulletjes af te leveren.  Dekens, speelkleden, babypakketten.  Helaas geen koffie, maar gewoon op anderhalve meter bij de deur afleveren, en natuurlijk gezellig op afstand even een praatje maken.  Zo kan het ook.  Koude Voetjes gaat gewoon door, ook in Coronatijd!

Corona

21-03-2020 16:47

Wat is ons dagelijks leven in een week tijd veel veranderd!  Handwerkclubjes zijn gesloten.  Ik moet mijn groep 3 klas vanuit huis begeleiden en les geven.  Ons sociale leven is helemaal stil gevallen.  Niet meer even een bakkie doen hier of daar, of even op de zaterdag gezellig met manlief een hapje gaan eten, of even met een vriendin achter koopjes voor Koude Voetjes aan.  Zoveel mogelijk thuisblijven is het advies. 

Daarom wil ik ook iedereen bij deze sterkte wensen.  Laten we elkaar wat vaker bellen, nu bezoek niet gaat.  Ook onder ons zijn er eenzame en kwetsbare ouderen.  Laten we hen met zijn allen niet vergeten.

Babypakketten

29-01-2020 09:47

Samen met Greet gisteren naar COA Zutphen geweest. We werden heel hartelijk ontvangen en kregen spontaan beide een knuffel voor al het moois dat we mee brachten - 40 babypakketten en een aantal dozen en zakken met winterkleding.

Volgende week woensdag hopen Martha en ik naar de Kraambank in Heerenveen te gaan om weer 60 babypakketten af te geven.  Waar is de tijd gebleven dat we een, twee of drie babypakketten ergens brachten?  Fijn dat we zoveel voorraad krijgen om steeds meer babypakketten te kunnen uitdelen!

Kinderspeelgoed

13-01-2020 12:11

Nieuw project:  Voor de kinderen in de AZC's willen we graag in de lente een speelgoedproject doen.  Dit houdt in dat wij speelgoed gaan breien/haken zoals bijv. ballen, handpoppen, knuffels, poppen, auto's, dobbelstenen, etc.  Er zijn heel veel ideetjes en patroontjes te vinden op het interent.  Wij maken speelgoed voor de leeftijd 0 - 12 jaar.  Dit project loopt tot eind mei.  Dan hopen we begin juni te gaan uitdelen.  Ik hoop dat veel vrijwilligers enthousiast gaan meedoen met dit leuke project!

Afbeeldingsresultaat voor handpoppen hakenAfbeeldingsresultaat voor speelgoed haken en breienAfbeeldingsresultaat voor speelgoed haken en breien

2020!

06-01-2020 17:17

Aan alle vrijwilligers en relaties van Koude Voetjes, de beste wensen voor 2020!  Ik hoop dat we dit jaar weer met z'n allen mooi en zinvol hulpverleningswerk mogen doen!

Afbeeldingsresultaat voor vuurwerk

COA Apeldoorn

23-11-2019 10:57

Komende woensdag is het dan zover... Het resultaat van ons winterproject bij COA Apeldoorn.  We hopen met zeven vrijwilligers (Ria, Lenie, Martha, Joanne, Nelleke, Hage en ikzelf) al de prachtige winterspulletjes die al onze vrijwilligers gemaakt hebben te gaan uitdelen aan de kinderen, precies bijtijds voor de komende winter.  We bedanken Marleen van COA Apeldoorn dat zij dit mogelijk maakt.  Wij hopen rond 13:00  te beginnen met uitpakken en vanaf 14:00 zijn de kinderen en hun ouders welkom om spulletjes uit te zoeken.  We hopen op weer een geslaagde en gezellige middag met de azielzoekerskinderen van Apeldoorn!

Afsluiting winterproject

09-11-2019 20:49

Het winterproject is afgesloten.  Gemaakte spulletjes zijn nog welkom, maar er meer winterspulletjes maken, is niet nodig.  Momenteel mogen er weer wiegedekentjes cq. capes worden gemaakt en ledikantdekentjes blijven natuurlijk altijd welkom.  We hebben nog steeds een overvloed aan sokjes.  Veel plezier in het maken van babyspulletjes voor de babypakketten!

Vluchtelingenwerk Ermelo

09-11-2019 20:43

Antoinette en haar twee dochters, vrijwilligers van Vluchtelingenwerk Ermelo, hebben voor ruim 80 kinderen cadeautjes ingepakt voor Sinterklaas.  In ieder cadeautje hebben ze ook wat lekker warme handgemaakte winterspulletjes  gedaan.  Sommige kinderen krijgen een mooie trui, een ander een paar sokken of een leuke muts met bijpassende sjaal.  Dankzij de enorme inzet van de vrijwilligers voor ons winterproject, hebben we ook aan dit leuke project bij kunnen dragen.   Hartelijk dank vrijwilligers!

COA Drachten

16-10-2019 11:28

Afgelopen maandag zijn we, Mathilde, Martha, Joanne en ikzelf, met 2 afgeladen auto's bij AZC Drachten geweest.  Het was een heerlijke middag met heel veel blijde gezichten.  We hadden een grote verscheidenheid winterspulletjes te bieden, ook een knuffel voor ieder kind van 1 tot 12 jaar en babypakketten voor zwangere moeders en kindjes van 0 tot 1 jaar.  Deze middag was, met dank aan alle vrijwilligers, een enorm succes!  Mijn dank ook aan alle dames die mee hebben geholpen met het sorteren, pakketten maken en het organiseren van dit evenement.

Inzamelpunten

03-10-2019 13:42

Let op:  Inzamelpunt Asperen is niet meer beschikbaar.  Ik ga op zoek naar een nieuw inzamelpunt in Hardinxveld-Giessendam.

Onderdelen 11 - 20 van 190
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>