Blog

Nieuwtjes

17-01-2022 13:02

Dag iedereen.  Beter laat als nooit, wens ik jullie alle goeds voor 2022!  Ik heb een hele drukke periode achter de rug met het opstarten van een carriere als ZZP'er met de daarbij behorende onderzoeken en ontwikkelingen.  Gelukkig ben ik nu goed op gang.  Helaas heeft mijn communicatie en administratie van Koude Voetjes hier wel onder geleden.

Maar Koude Voetjes staat echt niet stil.  Mijn nicht,  Ria in het randstad gebied is steeds druk bezig met het maken en uitdelen van babypakketten.  

Ook hier in het midden van het land gaat het steeds door, dankzij mijn trouwe hulp, onder leiding van Martha.  We zijn eind vorig jaar ook voor het eerst bij BabyJump in Apeldoorn geweest en heel veel kledingsetjes gebracht voor in de babypakketten die zij reeds samenstellen.  Wij hopen op een fijne samenwerking met deze schitterende organisatie.   Het maken en leveren van de babypakketten staat ook hier niet stil.  Onze grote afnemers, Kraambanken Losser en Heerenveen blijven steeds van voorraad voorzien.

In december hebben we twee grote gezinnen van Vluchtelingewerk Ermelo voorzien van dekens.  Zij kregen een huis toegewezen, maar hadden helemaal nog geen inventaris.  Dat kwam dus heel goed uit tijdens de koude winter periode.

Momenteel ben ik aan het inventariseren bij de moederkindhuizen en natuurlijk niet te vergeten de geweldige organisatie Fier.  Hopenlijk kunnen we de meiden daar binnenkort weer een blijk van liefde geven middels onze knuffelkussens.

Ik wil alle vrijwilligers van Koude Voetjes hartelijk bedanken voor hun trouwe inzet en enthousiasme waarme zij zich inzetten voor Koude Voetjes!  Zonder jullie kunnen  Ria en ik niet zoveel babypakketten uitdelen.  Middels een ruwe schatting denk ik dat wij ruim 500+ babypakketten per jaar mogen weggeven.

Een hartelijke groet aan een ieder betrokken bij Koude Voetjes!

Anja

Lief!!

18-08-2021 16:51

Lieve stichting koude voetjes,

 
Mijn naam is Sven de Jong en ben geboren op 21 juli 2021. Ik en mijn ouders zijn jullie heel erg dankbaar voor het pakket dat wij hebben  gekregen!
 
In de bijlage staan een paar leuke foto's van mij en de mooie spullen.
 
Nog maals heel erg bedankt!
 
Groetjes de familie ...

Zomervakantie

12-07-2021 11:21

In aanloop naar mijn vakantie mag ik deze week nog even het land door.  Voor stichting Timon mogen we op 4 locaties babypakketten bezorgen.  Ook de babypakketten voor het AZC in Grave liggen klaar.  Woensdag laden we de auto met ruim 30 pakketten, rijden we een rondje Nederland om gelijk de honden te laten wennen aan een lange autorit.  Vrijdag hopen wij op vakantie te gaan voor 2 weken.  Begin augustus ben ik weer bereikbaar voor Koude  Voetjes.  Ik wens iedereen een fijne zomervakantie!

Weer een poosje geleden

02-07-2021 11:51

Het is weer een poosje geleden na mijn vorige bericht, maar ondertussen zitten wij niet stil.  We hebben in april en deze week weer 60 babypakketten bezorgd bij Kraambank Heerenveen.  We zijn in contact met Stichting Timon, Moeders van Rotterdam en een nog een AZC, nl. azc Grave.  Ook kijken we of we wat kunnen gaan betekenen voor BabyJump.  Ondertussen worden er door ons vrijwilligers prachtige spulletjes gemaakt.  Onze babypakketten worden steeds mooier en de kwaliteit is geweldig.  Ik ben ontzettend trots om ons clubje!  Ik zou het ontzettend leuk vinden als we ons babypakketten kunnen uitbreiden met een leuk handgemaakte stoffen slabbetje en een leuk geknutseld speenkoortje, bijv met koord en kralen.  Het speentje mag er natuurlijk bij, maar anders schaf ik dit zelf aan.  Vrijwilligers die het leukt lijkt om slabbetjes te maken of speenkoortjes te knutselen, stuur mij aub een e-mail: stichtingkoudevoetjes@gmail.com.  Bedankt aan alle vrijwilligers die het mooie werk van Koude Voetjes mogelijk maakt.  

Babypakketten

24-03-2021 11:19

Inmiddels hebben we weer 20 babypakketten afgeleverd bij COA Utrecht.  Ze hebben ons een foto beloofd.  Daar wachten we nog even op.  Afgelopen zaterdag hebben we weer 40 babypakketten bij Kraambank Losser gebracht.  Zij kunnen weer fijn gaan uitdelen.  Ik ben nog bezig met babypakketten maken voor Kraambank Heerenveen, maar helaas, enthousiast begonnen gisteren, zijn onze zakken op.  Gauw besteld - hopelijk kan ik vanmiddag nog even verder.  Inmiddels hebben Greet, Martha en ik de voorraden uit de schuur uitgezocht en verwerkt.  Ik heb nu weer helemaal overzicht van wat er is en wat wij nodig hebben.

Vrijwilligers, jullie kunnen het werk voor ons heel erg vereenvoudigen door set dekentjes te maken - 1 dekentje 80 x 120 en 1 omslagdoek 70 x 70. Houdt het kleine dekentje aub wat licht en soepel (bijv. geen zware wafelsteek).  En kledingsetjes jasje met bijpassende mutsje en sokjes.  Het zou fijn zijn als de dekentjes en kledingstukjes van acryl gemaakt kunnen worden.  De knuffels (voorraad slinkt snel) mogen wel van katoen.  

Intussen gaan wij weer door met mooie babypakketten maken van jullie prachtige handwerk en uitdelen aan moeders en kindjes die het hard nodig hebben.

Koude Voetjes is vandaag 6 jaar!!!

05-01-2021 09:59

Ik schrijf toch maar weer een update.  Door technische problemen is onze website een hele poos uit de lucht geweest.  Het domein koude-voetjes.nl is nog steeds niet terug.  Waarschijnlijk moeten we binnenkort over naar een ander domein.  Dat is dus nog even afwachten.  Gelukkig heb ik een man die het een en ander ervan af weet - hij gaat ermee aan de slag.

Allereerst wil ik al onze vrijwilligers hartelijk bedanken voor al het mooie handwerk die zij in het afgelopen jaar hebben gemaakt voor Koude Voetjes.  Ik wens iedereen alsnog een goed en voorspoedig 2021.  Houd moed en koester de mooie dingen!

Wij hebben intussen natuurlijk niet stil gezeten.  We hebben in de afgelopen maanden weer veel babypakketten en dekentjes kunnen brengen o.a bij Moederkindhuis 24/7 in Groesbeek, weer 60 babypakketten aan Kraambank Heerenveen, 30 kussens aan de meiden bij Fier. Afgelopen zaterdag hebben we weer 45 babypakketten bij Kraambank Heerenveen gebracht en 15 babypakketten bij Moederkindhuis Kien in Leeuwarden.  Fijn dat wij dit, ondanks Corona beperkingen, toch kunnen blijven doen.  

Omdat we nog veel voorraden hebben zijn we ook bezig om peutersetjes (ledikantdeken met knuffel) en babypakketten te maken voor stichting Charite.   Mooi dat we ook hieraan een klein steentje kunnen bijdragen.

Ik ga nu weer aan de slag om 20 babypakketten te maken voor COA Utrecht.

Mocht je ook babypakketten willen aanvragen voor moeders die een stuentje in de rug kunnen gebruiken, vul aub het aanvraagformuliertje in op deze website en wij nemen zsm contacht met u op.

 

Kraambank Losser

01-10-2020 15:38

Ik ben blij om te melden dat we weer voor een nieuw doel babypakketten mogen gaan verzorgen.  Kraambank Losser helpt ouders die niet voldoende middelen hebben om een babyuitzet voor hun kindje aan te schaffen.  Hierbij mogen wij helpen met een extraatje in de vorm van onze babypakketten.  Wij heten Kraambank Losser hartelijk welkom in onze Koude Voetjes familie!  Voor meer informatie over de Kraambank kunt u naar hun link klikken onder projecten (https://welzijn.stichtingfundament.nl/in-de-spotlights/kraambank-voor-alle-babys-een-goede-start/)

.

Uitdelen, uitdelen, ...

21-08-2020 17:56

Uitdelen is het leukste wat er is in een vrijwilligers organisatie!  Ik ben de bevoorrechte persoon die alle, prachtige gemaakte, handwerk om mag zetten in babypakketten en deze mag gaan uitdelen.

Deze week hebben we weer 60 babypakketten naar de Kraambank in Heerenveen gebracht.  Daar trof ik een papa en mama aan waarvan hun kleine dochtertje premature in het ziekenhuis lag.  Zij hadden nog helemaal niet voor hun kleine meid.  Ze verlieten de Kraambank, blij, met een kinderwagen, badje, kleertjes, enz. - alles wat ze maar nodig hebben om hun meisje te verzorgen. Ouders zoals deze papa en mama mogen ook een babypakket uitzoeken voor hun kindje als een extra cadeautje.

We zijn ook voor een heel andere doelgroep op pad geweest, nl. mama's en meisjes die, met of zonder kinderen, gevlucht zijn voor geweld.  Te denken hieraan valt, bijv. geweld in het gezin, loverboys - alle soorten geweld binnen wat de veilige thuisomgeving moet zijn voor deze dames.  Voor hen hebben wij knuffelkussens, dekens en voor de zwangere mama's babypakketten voor hun kindjes.   Misschien hebben deze vrouwen financieel geen gebrek, maar aan een blijk van liefde zeker wel.  Daarom vinden wij het ook zo belangrijkk om er voor deze doelgroep te zijn.

De vrijwilligers van Koude Voetjes maken met liefde prachtige spulletjes voor dit soort doelgroepen.  Ons doel is om zoveel mogelijk mensen blij te maken met een cadeautje, een blijkje van liefde, een steuntje in de rug, zeggen 'ook jij mag er zijn'!

Laat ons aub via het aanvraagformuliertje weten, als u van mensen weet die wel een steuntje in de rug kan gebruiken.  Ik behandel alle aanvragen, zo nodig anoniem en bescherm uw privacy, alsof het om mijn eigen privacy gaat.  Zorgorganisaties zowel als individuele mensen mogen een aanvraag indienen.  Veel kunnen wij niet bijdragen - het gaat erom iets te doen voor ons medemens, en dat doen wij bij Koude Voetjes, met zijn allen met liefde!

Een nieuwe opzet voor Koude Voetjes 2.0

20-07-2020 11:13

Koude Voetjes is in de bevoorrechte positie dat zij meer spulletjes op voorraad heeft als wat wij kunnen uitdelen.  In de afgelopen jaren hebben wij vaak ervaren dat het moeilijk is om zorgbehoevende mensen in Nederland te bereiken.  Daarom wil ik een oproep doen aan alle ZORG instellingen waarin tienermoeders, minder bedeelde moeders, vluchtelinge moeders, etc. verblijven.  Vraag aub gratis babypakkettten aan!  Wij willen heel graag deze moeders en hun kindje  een hart onder de riem steken en laten weten dat zij en hun kindje welkom zijn.  

Op deze website vindt u een aanvraagformulier, vul deze in, wij verwerken uw aanvraag en bellen/mailen voor een afspraak om de pakketten bij u af te leveren.  

Ons wens is om zoveel mogelijk mensen, die respect hebben voor het leven, te bereiken, en moeders te vertellen dat zij en hun kindje zeker belangrijk en welkom zijn in Nederland.

Koude Voetjes 2.0

16-06-2020 18:05

In overleg met Ria en Mathilde heb ik besloten om Koude Voetjes drastisch te verkleinen.  Per 1 augustus gaan we de facebookpagina sluiten, gaan we door met een klein groepje vrijwilligers van maximaal 30 leden.  We maken dan ook alleen nog maar babypakketten voor ons huidige goede doelen die deze graag van ons afnemen.  Dus voor de goede doelen betekent dit dat we geen grote dekens, kussens, winter- en speelgoedprojecten meer doen.  Het is voor mij een heel erg moeilijke periode geweest, waarin ik deze beslissing steeds uitstelde.  Koude Voetjes heb ik met heel veel liefde opgericht en zien groeien.  Deze beslissing was voor mij ontzettend moeilijk, maar onder de omstandigheden voor mij de juiste.  Ik ben blij dat ik zo nog verder kan met deze mooie stichting. Ik wil bij deze alle vrijwilligers die in de afgelopen 5 jaar met ons mee hebben gehandwerkt, heel hartelijk bedanken voor jullie inzet.  Jullie verdienen allemaal een medaille!  Ik hoop dat jullie weer een ander mooi doel vinden om jullie handwerk aan te kunnen schenken.  Handwerk die jullie al gemaakt hebben of nog in de maak is voor het een of ander project, mogen natuurlijk nog ingeleverd worden.  We delen deze graag nog uit aan de goede doelen van Koude Voetjes.

 

Onderdelen 1 - 10 van 190
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>